ინგრედიენტები:
ფორთოხლის ცედრა – 3 ჩ.კ
ფქვილი – 1 კგ
კარაქი – 300 გრ
კვერცხი – 3 ც
სიროფი ან ბადაგი – 200 მლ
ყავისფერი შაქარი – 3.5 ჩ.კ
ჯანჯაფილი (ჯინჯერი) – 3 ჩ.კ
დაფქული მიხაკი – 3 ჩ.კ
სოდა, გაზავებული ძმრით – 3 ჩ.კ
დარიჩინი – 3 ჩ.კ
მომზადების წესი:
. სიროფი (ან ბადაგი) და სანელებლები (ჯინჯერი, მიხაკი, დარიჩინი, ფორთოხლის ცედრა) შეურიეთ და მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდგომ დაამატეთ კარაქი და მოურიეთ
. ცალკე ათქვიფეთ 3 კვერცხის გული შაქართან და ცალკე კვერცხის ცილა, მიღებული კონსისტენციები შეურიეთ. 👉თანდათან დაუმატეთ სიროფი, ფქვილი და სოდა
. მიღებული ცომი გააბრტყელეთ საშუალო სისქეზე და
ორცხობილები გამოჭერით ფორმების დახმარებით. გამოაცხვეთ 200°С – მდე გაცხელებულ ღუმელში
. საახალწლო ორცხობილები გააფორმეთ ფერადი მინანქრით.
გემრიელად მიირთვით!