ინგრედიენტები:
ქათმის ღვიძლი – 100 გრ
კარტოფილი – 180 გრ
ვაშლი – 150 გრ
ზეითუნის ზეთი – 5 მლ
მომზადების წესი:
. გასუფთავებული კარტოფილი მოათავსეთ ქვაბში, დაასხით წყალი და ადუღეთ დარბილებამდე (20 – 25 წთ)
. გარეცხეთ ქათმის ღვიძლი, გააშრეთ და დაჭერით პატარა კუბებად
. გარეცხეთ ვაშლი, გამოაცალეთ შიგთავსი და დაჭერით წვრილად
. ქათმის ღვიძლი და ვაშლი მოათავსეთ პატარა ქვაბში, დაუმატეთ 2 სუფრის კოვზი წყალი, დააფარეთ თავსახური და ადუღეთ 8 – 10 წუთი დაბალ ცეცხლზე. მიღებული მასა დააბლენდერეთ
. კარტოფილს გადაუღვარეთ ნახარში და მოამზადეთ პიურე, დაუმატეთ ქათმის ღვიძლისგან და ვაშლისგან მიღებული პიურე
. სურვილისამებრ დაამატეთ ზეითუნის ზეთი და მწიკვი მარილი
გემრიელად მიირთვით!