ინგრედიენტები:
სტაფილო – 60 გრ.
გოგრა – 50 გრ.
ყაბაყი – 40 გრ.
ზეითუნის ზეთი – 1 ჩ/კ.
მომზადების წესი:
. გასუფთავებული ბოსტნეული დაჭერით კუბებად
. გოგრა და გულგამოცლილი სტაფილო მოათავსეთ ჭურჭელში. დაასხით ადუღებული წყალი ისე, რომ ბოსტნეული მთლიანად დაიფაროს. ქვაბი დადგით დაბალ ცეცხლზე
. მოგვიანებით დაუმატეთ ყაბაყი
. მოხარშული ბოსტნეული დაჭყლიტეთ ან დააბლენდერეთ
. სურვილისამებრ, მზა პიურეს შეგიძლიათ, დაუმატოთ ცალკე მომზადებული ადაპტირებული რძე და ზეითუნის ზეთი
გემრიელად მიირთვით