ინგრედიენტები:
ლობიო – 100 გრ
წითელი ბულგარული – 100 გრ
ნიორი – 5 გრ
ხახვი – 30 გრ
ზეითუნის ზეთი – 5 მლ
მომზადების წესი:
. ლობიო კარგად მოხარშეთ (3-ჯერ გამოუცვალეთ წყალი)
. წითელი ბულგარული გარეცხეთ და დაჭერით პატარა კუბებად. ხახვი დაჭერით თხელ რგოლებად, ნიორი კარგად დაჭყლიტეთ
. ზეითუნის ზეთი გააცხელეთ, დაუმატეთ ხახვი, ნიორი და მოთუშეთ 5 წუთი, დაუმატეთ წითელი ბულგარული და მოთუშეთ კიდევ 3 წუთი, შემდეგ დაუმატეთ წყალი და ლობიო, კარგად აურიეთ და ხარშეთ 5 წუთი
. გადმოდგით ცეცხლიდან, დააბლენდერეთ ან დაჭყლიტეთ სუპ – პიურის კონსისტენციის მიღებამდე
გემრიელად მიირთვით!